MACHERSHAUS

Terugkomen bij je creatieve zelf

 

 

UPDATE: DE EDITIE VAN 9 - 12 SEPTEMBER WAS ZO SNEL VOLGEBOEKT DAT WE EEN TWEEDE WEEK ORGANISEREN: VAN 2 TOT 5 SEPTEMBER 2024.

Het is zo makkelijk om van je creatieve zelf verwijderd te raken: social media, verwachtingen van anderen (én die van jezelf), wat je dénkt dat je moet doen… Tijdens deze 3-daagse retraite ga je met Marloes De Vries al wandelend, schrijvend en tekenend onderzoeken waar je gelukkig van wordt op creatief vlak. Met oefeningen in het loslaten van perfectionisme en beter voelen en minder denken, ga je je creatieve zelf (die onder een laag verwachtingen en moetjes begraven lag) weer naar boven halen.

Beeldmaker en schrijver Marloes De Vries heeft zowel in Nederland als daarbuiten succes met haar illustraties. Ze won verschillende prijzen, illustreerde meer dan 40 boeken, maakt een wekelijkse strip voor de Tina en schreef een non-fictie boek. Totdat ze een burn-out kreeg. Ze moest anders naar haar leven en creativiteit leren kijken. ‘Wat wil ik écht?’ werd de hamvraag. Om dat te beantwoorden, moet je terug naar de basis. Naar een plek waarbij je geen oordeel velt over je kunnen, je gaat proberen en experimenteren, je perfectionisme even parkeert (of liever: loslaat) en volgt waarvan je ‘aan’ gaat.

In de Duitse Eifel kun je je daarin drie dagen volledig onderdompelen. In een romantisch landhuis in de bossen wordt er all-inclusive voor je gezorgd, zodat jij alleen maar met je creativiteit bezig hoeft te zijn. Dagelijks ga je wandelen om je lijf en hoofd weer met elkaar te verbinden, en krijg je workshops door Marloes. Tussendoor heb je tijd voor jezelf om te lezen, een fikkie te stoken of dutjes te doen. Voor wie wil, is er een sauna en een houtgestookte hot tub beschikbaar.

Een paar dagen helemaal tot rust en jezelf komen, zodat je naar huis gaat met een opgeladen batterij en handvatten om beter voor je creatieve zelf te zorgen.

Marloes legt uit wat we gaan doen tijdens de driedaagse retraite.

WANNEER?

De retraite met Marloes de Vries vindt plaats van maandag 9 tot donderdag 12 september 2024.

TIJD VOOR JEZELF

De workshop wordt gehouden in een romantisch landhuis in de Duitse Eifel.   Ontbijt, lunch, diners, bedden en  vuren: alles is verzorgd. 

VOOR WIE?

Deze workshop is voor iedereen die zich creatief verder wil ontplooien. 

Marloes de vries

Marloes werkt al ruim 20 jaar als ontwerper, illustrator en schrijver. Ze won hiermee verschillende prijzen en heeft meer dan 40 boeken geïllustreerd. Ze geeft met liefde door wat ze heeft geleerd.

EXTRA EDITIE: 2 - 5 september 2024

Slapen in een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of in een pipowagen? Bekijk hier de beschikbare kamers en prijzen voor de extra editie van 2 tot 5 september 2024.

Editie 9 - 12 september 2024

De inschrijving gaat rap. Voor de editie van 9 tot 12 september zijn nog maar enkele plekken vrij.

Previous slide
Next slide

ALL INCLUSIVE

Bij de 3-daagse workshop is (bijna) alles inclusief: workshops, ontbijt, lunch, diner, sauna en hot tub.

PROGRAMMA

Benieuwd wat we gaan doen tijdens deze 3-daagse workshop? Bekijk hier het programma dag voor dag.

MARLOES

Meer weten over Marloes de Vries en haar  werk? Lees meer op zijn site.

 “Origineel zijn in je creatieve werk vergt dat je tijd voor jezelf moet nemen om naar binnen te gaan. In deze paar dagen krijg je daar alle ruimte voor!”

Marloes de Vries over de retraite.

HET LANDHUIS

De workshop wordt georganiseerd in Waldecken10 in Neuheilenbach, Duitsland. Het landhuis uit 1920 ligt aan de rand van een diep bos, met uitzicht over glooiende tarwevelden. 

BOEK VOOR 9 - 12 SEPTEMBER 2024

De inschrijving gaat rap. Voor de editie van 9 tot 12 september zijn nog maar enkele plekken vrij.

BOEK VOOR 2 - 5 september 2024

Slapen in een eenpersoonskamer, tweepersoonskamer of in een pipowagen? Bekijk hier de beschikbare kamers en prijzen voor de extra editie van 2 tot 5 september 2024.

Niets missen?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Daarin hoor je als eerste wanneer nieuwe creatieve retraites te boeken zijn!